Οργανωτική Επιτροπή (Steering Committee)
Έφη Λαζαρίδου

Έφη Λαζαρίδου

Η Έφη είναι έμπειρη επαγγελματίας στον χώρο της στρατηγικής μάρκετινγκ και branding με εξειδίκευση στον Αγροδιατροφικό τομέα, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και ιστορικό επιτυχούς ολοκλήρωσης σύνθετων διεθνών πρωτοβουλιών. Μεταξύ άλλων, έχει διευθύνει σημαντικά έργα εθνικής σημασίας, όπως η στρατηγική μάρκετινγκ και branding για την Ελλάδα ως Τουριστικό Προορισμό, το μεγαλύτερο έργο συμβουλευτικής στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και η στρατηγική μάρκετινγκ και branding για το Ελληνικό Κρασί στις διεθνείς αγορές. Έχει επίσης διευθύνει πολυάριθμα απαιτητικά έργα για συνεταιρισμούς, πολυεθνικές εταιρίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Διαθέτει ένα ποικίλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με σπουδές ως Χημικός Μηχανικός, στη Μουσική, την Πολιτιστική Διαχείριση και το Marketing. Είναι επίσης πιστοποιημένη coach και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Associate του Chartered Institute of Marketing του Λονδίνου και Associate Certified Coach του International Coach Federation. Το 2017 επιλέχθηκε ως μέντορας του διεθνούς προγράμματος “Καθοδήγηση Γυναικών στην Επιχειρηματικότητα” του Ιδρύματος Cherie Blair.
Γεώργιος Παπαδάκης

Γεώργιος Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι Καθηγητής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στo ΓΠΑ. Πάνω από είκοσι χρόνια στο ΓΠΑ, οι ερευνητικές και εκπαιδευτικές προσπάθειες του Παπαδάκη επικεντρώθηκαν στη μεταφορά θερμότητας και μάζας, τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ιδιαίτερα ηλιακή ενέργεια) και αφαλάτωση νερού σε συνδυασμό με τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχει επίσης ολοκληρώσει ορισμένους διοικητικούς ρόλους στο ΓΠΑ, όταν ήταν Αντιπρύτανης Οικονομικών και Έρευνας του ΓΠΑ την περίοδο 2010-2014, όπου πραγματοποίησε ειδικές ενέργειες για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στο ΓΠΑ.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από περισσότερες από 35 χώρες από την Ευρώπη και διεθνώς σε ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς.
Έχει επιβλέψει (ως κύριος επιβλέπων) περισσότερες από 60 μεταπτυχιακές εργασίες (συμπεριλαμβανομένων έξι (6) διδακτορικών διατριβών) και μεταδιδακτορικούς συνεργάτες και έχει συγγράψει περισσότερες από 180 επιστημονικές εργασίες. Το Google Scholar ανέφερε (τον Μάιο 2019) πάνω από 6400 αναφορές με δείκτη h ίσο με 43, https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=kF-s6CsAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate.
Είναι μέλος των Εκδοτικών Συμβουλίων οκτώ (8) Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών.
Μαρία Σουμελίδου

Μαρία Σουμελίδου

H Μαρία Σουμελίδου είναι πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του τμήματος Οικονομικών με κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων και του τμήματος Νομικής. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Αγροτικών Μονάδων από το Γεωπονικό τμήμα του Πανεπιστημίου Reading στη Μεγάλη Βρετανία.
Έχει πολύχρονη εμπειρία σε διοικητικές θέσεις σε εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις, σε ιδρύματα, καθώς και σε εταιρίες συμβούλων. Για 10 έτη υπηρέτησε το λειτούργημα της δικηγόρου. Παράλληλα και για τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης ενώ συμμετείχε και στη σύνταξη μελετών βιωσιμότητας σχετικά με την αγροτική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Interreg και Leader. Ήταν υπεύθυνη του προγράμματος BTEC Higher Nationals in Business του Pearson και διδάσκει στο Perrotis College μαθήματα που σχετίζονται με τη Διοίκηση και το Δίκαιο. Είναι εκπαιδεύτρια στο τμήμα του Εναλλακτικού Τουρισμού συντονίζοντας συγχρόνως την ενότητα του Νομικού Πλαισίου και Δεοντολογίας στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών. Είναι επίσης υπεύθυνη για τις πρακτικές των αποφοίτων του τμήματος αυτού.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι διαχειριστικές, κοινωνικές και νομικές συνέπειες προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μιχάλης Στάγκος

Μιχάλης Στάγκος

O Μιχάλης είναι ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Eίναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MSCOMM, μιας πολλαπλά βραβευμένης εταιρίας oλικής επικοινωνίας. Το όραμα του για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος με στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών και καινοτόμων εταιρειών τον οδήγησε πριν δυο έτη στην ίδρυση των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Aπό το 2012 είναι οικοδεσπότης και συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με ενεργή πολιτική δράση, υπήρξε συνεργάτης στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ & του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Δ.Σ. των Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), μέντορας του ευρωπαϊκού δικτύου Βusiness Mentors, και μέλος στο Τask Force του European Institute for Gender Equality (EIGE), στο Global Executive Forum του Economist Intelligence Unit, στο European Institute του LSE και άλλα.
Υπήρξε εμπνευστής και υπεύθυνος έκδοσης του εβδομαδιαίου ένθετου των Νέων “Ανοικτό MBA”. Έχει εργαστεί στην Καθημερινή, στονFlash 9.61, στο MEGA Channel, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο κ.α., ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα έντυπα.
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο London School of Economics (LSE), υπότροφος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Έχει τιμηθεί από την Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής.
Δημήτρης Βολουδάκης

Δημήτρης Βολουδάκης

Ο Δημήτρης κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Γεωπονίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία. Η διδακτορική του έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.
Το 2009 ίδρυσε την εταιρεία "AEIPHORIA-Green Solutions" όπου εκπόνησε έργα στον τομέα της αστικής γεωργίας και του τοπίου. Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ως συμβασιούχος υπάλληλος. Πριν από αυτό εργάστηκε για το Υπουργείο Γεωργίας. Ήταν ένας από τους κύριους συγγραφείς της Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελληνική Γεωργία της Εθνικής Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή (Τράπεζα της Ελλάδος).
Συμμετείχε επίσης σε διάφορες μελέτες ιδιωτικής (Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος) και δημόσιου τομέα (Κυπριακή Κυβέρνηση, Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδας, Νότιο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη).
Στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης εργάστηκε για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ως εθνικός εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση και την ταξινόμηση του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων
Θάνος Μπαλαφούτης

Θάνος Μπαλαφούτης

Ο Δρ. Θάνος Μπαλαφούτης είναι Εντεταλμένος Ερευνητής (Βαθμός Γ’) στο Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας & Αγρο-τεχνολογίας (www.ibo.certh.gr) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (www.certh.gr). Είναι Γεωπόνος Γεωργικής Μηχανικής (ΓΠΑ) με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Περιβαλλοντική Μηχανική (Cranfield University) και Διδακτορικό δίπλωμα (ΓΠΑ) σχετικά με την παραγωγή και χρήση βιοκαυσίμων εντός ενός αγροκτήματος. Έχει 14 χρόνια εμπειρίας τόσο στη έρευνα όσο και στην διδασκαλία σε ενεργειακά συστήματα στη γεωργία και στις τεχνολογίες έξυπνης γεωργίας.
Ο Δρ. Μπαλαφούτης έχει ένα ισχυρό προφίλ στη συγκέντρωση κεφαλαίων έρευνας συμμετέχοντας στην προετοιμασία πολυάριθμων ερευνητικών προτάσεων σε προσκλήσεις που έχουν ανοιχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από εθνικά ταμεία και ιδιωτικές εταιρείες. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής και διαχειριστής σε 13 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, 11 ελληνικά εθνικά έργα και 5 εταιρικά έργα. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο προσωρινό Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 2 χρόνια αξιολογώντας προϊόντα που σχετίζονται με τη γεωργία για εκμετάλλευση. Έχει συγγράψει με άλλους ερευνητές περισσότερα από 60 άρθρα σε περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.
Αναστασία Ψωμά

Αναστασία Ψωμά

Η Αναστασία διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στον χώρο των Μ.Κ.Ο. με ειδίκευση στην ανεύρεση πόρων (fundraising) την επικοινωνία και την διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Alzheimer’s Disease International και η ActionAid. Παράλληλα είναι μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων μεντόρων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στην πρωτοβουλία Social Dynamo για την ενίσχυση φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακό σε Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Sheffield και Diploma στο Fundraising από το Institute of Fundraising, UK.
Γιώργος Σπυρίδης

Γιώργος Σπυρίδης

O Γιώργος διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε θέματα εταιρικής χρηματοδότησης, χρηματοδότησης έργων και αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων. ‘Έχει διατελέσει επικεφαλής ομάδων εργασίας σε πλειάδα έργων που αφορούν την υλοποίηση και παρακολούθηση στρατηγικών και επιχειρηματικών σχεδίων, την κατάρτιση μελετών βιωσιμότητας καθώς και σχεδίων αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων. Τέλος, έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής και συντονιστής ομάδων εργασίας στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη στρατηγική και λειτουργική βελτίωση μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.”
Ελεγκτική Επιτροπή (Screening Committee)
Άννα Παπαδημητρίου

Άννα Παπαδημητρίου

Τη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ (http://ella-dikamas.gr/ ) έχει αναλάβει η Άννα Παπαδημητρίου, από το Φεβρουάριο του 2018. Με ένα πλούσιο βιογραφικό και πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και το εμπόριο, η ένταξη της κας Παπαδημητρίου στη δυναμική ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Πρωτοβουλίας.
Η κα Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος του London School of Economics με MSc in Systems Analysis, με πρώτο πτυχίο από το American College of Greece – Deree College σε Business Administration. Πριν πραγματοποιήσει τη μετάβαση στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κατείχε τη θέση της Chapter Manager του Entrepreneur’s Organization Greece, το Διεθνή Οργανισμό Δικτύωσης και Ανάπτυξης Επιχειρηματιών. Στο παρελθόν η κα Παπαδημητρίου έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μάνατζμεντ στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων Eterna, την πολυεθνική Warner Lambert καθώς και την Intersys ΑΕ.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και έχει ως στάση ζωής τον εθελοντισμό.
Παναγιώτης Σκανδάμης

Παναγιώτης Σκανδάμης

Ο κ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του panel Βιολογικών Παραγόντων Κινδύνου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων. Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΓΠΑ, απέχτησε διδακτορικό δίπλωμα στη Μικροβιολογία Τροφίμων το 2001 και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ερευνητής στο Department of Animal Science του Colorado State University των Η.Π.Α μέχρι το 2003. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στην μελέτη και πρόβλεψη της συμπεριφοράς παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα της ΓΓΕΤ καθώς και συμφωνητικά με Ελληνικές Επιχειρήσεις Τροφίμων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 143 επιστημονικές δημοσιεύσεις (SCI) και 26 κεφάλαια βιβλίων, ενώ έχει συγκεντρώσει 5200 ετεροαναφορές. Είναι επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Journal of Food Protection και έχει διατελέσει επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Food Research International την περίοδο 2012-2016, ενώ παράλληλα αποτελεί μέλος της συντατικής ομάδας των περιοδικών Applied and Environmental Microbiology και International Journal of Food Microbiology. Ο κ. Σκανδάμης είναι ο σχεδιαστής του λογισμικού προσομoίωσης της μικροβιακής συμπεριφοράς στα τρόφιμα με το όνομα GroPIN (http://www.aua.gr/psomas/gropin/). Πρόκειται για μία βάση δεδομένων μαθηματικών προτύπων για την πρόρρηση της αύξησης και επιβίωσης παθογόνων και αλλοιογόνων μικροοργανισμών τροφιμογενούς προέλευσης σε συνθήκες επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων.
Ιωάννης Μαργαριτόπουλος

Ιωάννης Μαργαριτόπουλος

O Δρ. Ιωάννης Τ. Μαργαριτόπουλος (Εντεταλμένος Ερευνητής, γνωστικό αντικείμενο Γεωργική Εντομολογία) είναι γεωπόνος, εντομολόγος με ~20 έτη ερευνητικής εμπειρίας στο γνωστικό αντικείμενο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μετανάστευση, διασπορά και μοριακή οικολογία εντόμων-εχθρών, στις αλληλεπιδράσεις φυτών-εντόμων και εντόμων-ιών των φυτών, στη χημική καταπολέμηση εντόμων-εχθρών στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης εχθρών και στη διαχείριση ανθεκτικότητας εντόμων σε εντομοκτόνα. Είναι υπεύθυνος του Τμήματος Φυτοπροστασίας Βόλου, του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ-“ΔΗΜΗΤΡΑ”. Έχει 71 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με το σύστημα κριτών (citations = 2032, h-index = 28, i10-index = 49), έχει κρίνει 90 επιστημονικές εργασίες και 11 ερευνητικές προτάσεις. Έχει προσκληθεί για ομιλίες σε συνέδρια/ημερίδες και έχει εμπειρία από διοργάνωση συνεδρίων. Έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία με τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα ως ΕΥ, Ερευνητής ή Μέλος της ΚΕΟ. Έχει >15 έτη διδασκαλίας, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, σε διάφορα Ιδρύματα. Είναι Επίτιμο Μέλος της Βασιλικής Εντομολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ακαδημαϊκός τίτλος)
Σπύρος Φουντάς

Σπύρος Φουντάς

Ο Σπύρος Φουντάς είναι Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Cranfield της Αγγλίας και διδακτορικές σπουδές στη Γεωργία Ακριβείας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία και στο Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ. Από επαγγελματική εμπειρία έχει εργαστεί στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, στην εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων Agripan και στην εταιρεία Monsanto Ελλάς. Το 2007 συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωργίας Ακριβείας στη Σκιάθο και το 2018 συν`διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ελέγχου και πιστοποίησης ψεκαστικών μηχανημάτων στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε 16 Ευρωπαϊκά προγράμματα (3 ως συντονιστής - Smart-AKIS, GATES, OPTIMA) και σε 6 Εθνικά προγράμματα. Ήταν επίσημος ομιλητής (keynote speaker) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οπωροκηπευτικών τον Αύγουστο 2018 στην Κωνσταντινούπολη, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ζιζανιολογίας στη Γαλλία τον Ιούλιο 2015 στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωργίας Ακριβείας τον Ιούλιο 2013 στην Ισπανία και στο Βρετανικό Συνέδριο Γεωργίας Ακριβείας της Αγγλίας τον Ιούλιο 2013. Είναι Editor-in-Chief στο διεθνές περιοδικό Computers and Electronics in Agriculture και στην συντακτική ομάδα (editorial board) των διεθνών περιοδικών Precision Agriculture και International journal of agricultural engineering. Έχει συγγράψει 120 επιστημονικά άρθρα (βιβλία, κεφάλαια βιβλίων, επιστημονικά άρθρα και άρθρα συνεδρίων) και έχει 2210 αναφορές (Google scholar Σεπτέμβριος 2018).
Θωμάς Μπαρτζάνας

Θωμάς Μπαρτζάνας

Ο Θωμάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργαζομένος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ στο οποίο διατέλεσε Ερευνητής για δέκα χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και εφαρμογή νέων τεχνικών και τεχνολογιών για παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε ελεγχόμενες συνθήκες (θερμοκήπια, κάθετη γεωργία, υδροπονικά συστήματα), την ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων στον αγροτικό τομέα και τον προσδιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (environmental footprint) σε όλη την αλυσίδα αγροτικής παραγωγής. Έχει μετέχει ως Συντονιστής ή/και Ερευνητής σε 40 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά πρόγραμμα και έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδριών (h-index 23 / 2000 citations). Είναι κριτής διεθνών περιοδικών, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μέλος συναφών επιστημονικών ενώσεων. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδας (ΕΓΜΕ), συντονιστής της πλατφόρμας καινοτομίας Αγροδιατροφής της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος των ακαδημαϊκών/ερευνητικών φορέων της πλατφόρμας Food for Life του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Συμμετέχει στην επιτροπή διαχείρισης (management committee) και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Animal Task Force καθώς και σε επιτροπές διαχείρισης σχετικών δράσεων COST (vice chair στη δράση COST LivAge για τις εκπομπές αεριών θερμοκηπίου στον κτηνοτροφικό τομέα) και είναι μέλος του European Innovation Focus Group (EIP Focus Group) για την κυκλική βιοοικονομία.
Φωτεινή Σάλτα

Φωτεινή Σάλτα

Η Δρ Φωτεινή Σάλτα έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ το 2000, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με ειδίκευση στη Χημεία & Τεχνολογία Περιβάλλοντος, από το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ, το 2002 και το διδακτορικό της δίπλωμα πάνω στην ανάλυση και αξιολόγηση μικροσυστατικών και παραπροϊόντων τηγανίσματος σε έλαια και πατάτες από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, το 2007. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τα Προγράμματα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης με τη χρήση Καινοτόμων Μεθόδων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ «Business Responsibility in Practise» & «Επιχειρηματικότητα & Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Από το 2003-2006 εργάστηκε ως Διδάσκουσα - Συμβασιούχος βάσει του ΠΔ. 407/1980 στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου και παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά έργα. Από το 2006 εργάζεται στο ΣΕΒΤ, ως Σύμβουλος Προγραμμάτων, με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τη σύνταξη και τη διαχείριση έργων (HORIZON 2020, ERASMUS+, MED Programme, LIFE+ & ΕΣΠΑ 2014-2020), όπου έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωση περισσότερων από 60 προτάσεων και στη διαχείριση 20 έργων. Επιπλέον, συμμετέχει στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας και τον εντοπισμό των ερευνητικών αναγκών των επιχειρήσεων τροφίμων. Είναι συγγραφέας 10 εργασιών σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή επιμορφωτικά σεμινάρια.
Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης

Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης

O Αντώνιος Κουτελιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειo Κρήτης στις 12/12/ 1981. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα με κατεύθυνση τη Διατροφή του Ανθρώπου (2005-2007). Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή του Ανθρώπου. Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν η μελέτη της επίδρασης διατροφικών παραγόντων στη βιοδραστικότητα διαφόρων τροφίμων και κυρίως αφεψημάτων τσαγιού. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά (8 ελληνικά, 25 διεθνή περιοδικά, 7 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία, 5 πανεπιστημιακές σημειώσεις) και έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (16 προφορικές και 22 αναρτημένες ανακοινώσεις), ενώ από το 2007 έως σήμερα συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Από τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη το επιστημονικό του βιβλίο με τίτλο «Λειτουργικά Τρόφιμα: Ο ρόλος τους στην προαγωγή της υγείας». Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί στο 2ο διεθνή διαγωνισμό νέων επιστημόνων που διοργανώθηκε το 2009 από το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, ενώ για τη διδακτορική του διατριβή έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει παρακολουθήσει 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των λειτουργικών τροφίμων και την επίδραση τους στην υγεία του ανθρώπου. Το 2010-2011 επιτέλεσε τη στρατιωτική του θητεία ως ειδικός Επιστήμονας στα τμήματα Τροφίμων και Ερευνών-Μελετών του Χημείου Στρατού. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2011-2013 διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διδάσκοντας μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής, ενώ ήταν εκπαιδευτής της ειδικότητας Διαιτητικής του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου. Από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε Λέκτορας επί συμβάσει ΠΔ 407/80 στη Διατροφή Ανθρώπου στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διδάσκοντας τα μαθήματα «Διατροφή και Μεταβολισμός», «Εισαγωγή στη Διατροφή», «Διατροφή στα Στάδια της Ζωής», «Λειτουργικά Τρόφιμα», «Διατροφική Αγωγή», «Ιστορία και Ανθρωπολογία της Διατροφής». Το Σεπτέμβριο του 2017 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή του Ανθρώπου, στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα. Το 2014 διατέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής της Μονάδας Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικό με τα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων και την επίδραση τους σε βιοδείκτες ασθενειών. Είναι κριτής διαφόρων επιστημονικών περιοδικών (Molecules, Nutrients, Beverages Journal, Food and Function, EC Nutrition κ.α.), συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά projects σχετικά με τη διατροφή και τα λειτουργικά τρόφιμα, και έχει διατελέσει επιβλέπων πληθώρας ερευνητικών πτυχιακών μελετών. Από το 2017, είναι μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).
Ιωάννης Μανίκας

Ιωάννης Μανίκας

Ο Γιάννης είναι πτυχιούχος Γεωπονίας ΑΠΘ, κάτοχος MSc by Research από το Cranfield University UK και Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο University of Wollongong (Sydney, Hong Kong, Dubai), στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε Senior Lecturer, Principal Lecturer και Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο University of Greenwich στο Λονδίνο, καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο University of London, Royal Holloway. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα αντικείμενα της διαχείρισης εφοδιαστικών αλυσίδων του Αγροδιατροφικού τομέα, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ασφάλεια Τροφίμων στο πλαίσιο της διαχείρισής τους από τον αγρό έως το πιάτο. Συνεργάζεται με το Food Safety Authority Municipality of Dubai και με το Ministry of Food Safety UAE Government με στόχο τη σύσταση στρατηγικού σχεδίου για την Ασφάλεια Τροφίμων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι εξωτερικός αξιολογητής για έργα που υποβάλλονται και προτάσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020-EU Framework Programme for Research and Innovation (Societal Challenge 2: Food security, sustainable agriculture and forestry, marine and maritime and inland water research, and the bioeconomy), έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός συνεργάτης στην Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δομών του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Εποπτευόμενων αυτού Φορέων και στο παρελθόν συμμετείχε ως σύμβουλος ανάπτυξης σε πλήθος έργων σχετικά με το σχεδιασμό και αξιολόγηση Στρατηγικών Περιφερειακής και Εθνικής Ανάπτυξης. Έχει συμμετάσχει ως Συντονιστής ή/και Ερευνητής σε 18 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά πρόγραμμα και έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδριών. Είναι κριτής διεθνών περιοδικών και μέλος συναφών επιστημονικών ενώσεων.
Χάρης Σπυρόπουλος

Χάρης Σπυρόπουλος

Ο κος Σπυρόπουλος είναι Διευθύνων Εταίρος της ΕΞΟΧΑ Νέες Τεχνολογίες, με διεθνή εμπειρία σε αγορές πληροφορικής και διαχείρισης καινοτομίας, και ιδίως σε νέες τεχνολογίες (SAP Automation Tools, Cloud, ASP & SaaS Solutions), innovation technologies (AMR, Telcomms, Shift Automation). Ο κος Σπυρόπουλος έχει βοηθήσει σειρά επιχειρήσεων να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να υιοθετήσουν κατάλληλες λύσεις καινοτομίας και να επιτύχουν στρατηγικούς τους στόχους.
Ο κος Σπυρόπουλος συνδυάζει επαγγελματική και ακαδημαική εμπειρία, κατέχοντας το MBA Marketing του Sheffield University, και πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ερευνητικό έργο στον τομέα διοίκησης και διάχυσης καινοτομίας. Είναι μέλος της ομάδας κριτών του MIT Enterprize Forum, και adjunct lecturer στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Δημήτρης Ράμναλης

Δημήτρης Ράμναλης

Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε τις σπουδές του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού και με κρατική υποτροφία έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Χαρτογραφία και τη Γεωγραφική Ανάλυση από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
Έχει πλήθος σχετικών εργασιών & δημοσιεύσεων σε διάφορα διεθνή & εθνικά συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και ημερίδες, και έχει διδάξει επί σειρά ετών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 2000 και της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας Ελλάδας (ΧΕΕΕ) από το 2002. Διετέλεσε μέλος της Financial Control Commission της European Geography Association για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005.
Επαγγελματικά επί σειρά ετών έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και σε μελετητικές ομάδες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, σε αντικείμενα που σχετίζονται με την επιστημονική του κατάρτιση και έχει διατελέσει μέλος εμπορικών και μελετητικών εταιρειών στα ως άνω αντικείμενα.
Από 2004 μέχρι και σήμερα είναι συνιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και CEO της GeoSense, πρωτοπόρος εταιρεία στην κατηγορία της με αντικείμενο τη διάθεση εξειδικευμένων προϊόντων & υπηρεσιών, που σχετίζονται με τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και τη Γεωπληροφορική, κατέχοντας ηγετική θέση σε επαγγελματικές λύσεις και εφαρμογές χαρτογράφησης, τρισδιάσταστης μοντελοποίησης, γεωργίας ακριβείας, επιθεωρήσεων κ.α.
Ηλίας Κόρκας

Ηλίας Κόρκας

O Ηλίας Κόρκας είναι Καθηγητής Αμπελουργίας του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρηνανίας Friedrich-Wilhems της Βόννης με διδακτορικές σπουδές στην Αμπελουργία στο Πανεπιστήμιο Geisenheim της Γερμανίας.
Είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου» και του Εργαστηρίου «Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα» του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και μέλος της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών» των Τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού και Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Από το 2004 και μετά έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης και της Μονάδας Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του ΤΕΙ Αθήνας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Πρόεδρος και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων SOCRATES / ERASMUS του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες σε θέματα σχετιζόμενα με την αμπελουργία, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Φυσιολογία και Βιοχημεία της αμπέλου και η επίδραση βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων καταπόνησης και του terroir στην αμπελουργία.
Όλγα Διχάλα

Όλγα Διχάλα

H Διχάλα Όλγα είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Wageningen University της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακές διατριβές με θέματα στη θρέψη και φυσιολογία φυτών. Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα στη θρέψη και στη φυσιολογία των φυτών. Παράλληλα εργάστηκε στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε πολυεθνικές εταιρίες καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα θρέψης, εδαφολογίας και φυσιολογίας φυτών καθώς και η προσέγγιση τους στο κομμάτι της ευφυούς γεωργίας. Επίσης κατέχει μεγάλη εμπειρία στο εργαστήριο ανάλυσης εδαφών και φύλλων στα θρεπτικά στοιχεία. Έχει δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές με θέματα που αφορούν στη θρέψη, στη φυσιολογία φυτών καθώς και εδαφολογίας. Επιπλέον έχει συμμετοχή σε εγχώρια αλλά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος του American Society for Horticultural Science.
Μανώλης Πατεράκης

Μανώλης Πατεράκης

Ο Μανώλης Πατεράκης είναι μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) από το 2011. Είναι ανώτερο επιχειρηματικό στέλεχος με μακροχρόνια εμπειρία διοίκησης (πάνω από 25 χρόνια) σε πολυεθνικές εταιρείες (Μάνατζερ Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού, CFO, CEO) και στην κυβέρνηση (Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Ανάπτυξης)
Έχει σπουδές στα Οικονομικά (BA, ΕΚΠΑ, Ελλάδα) και μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (ΜΑ University of Connecticut, USA) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA, McGill University, Canada). Είναι Πιστοποιημένος Επιχειρηματικός Σύμβουλος από το London Institute of Business Consulting
Από το 2014 ασχολείται με την ειδική εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών
Γιώργος Βλάχος

Γιώργος Βλάχος

Ο Γιώργος Βλάχος είναι μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) από το 2015. Έχει αποφοιτήσει από τη Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΕΜΠ). Είναι π. Διευθύνων Σύμβουλος HELLAMAT ABEME- Lafarge Group, π. Γενικός Διευθυντής Ομίλου Εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ- Lafarge Group.Στην επαγγελματική του καριέρα έχει απασχοληθεί στις παρακάτω θέσεις 2012-σήμερα: Ομότιμο μέλος ΤΕΕ. 2007-2012: Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Business Development, Stakeholders Management. 2001-2007: Lafarge Group-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Public Affairs, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Γενικός Διευθυντής Οργανωτικής Ανάπτυξης και Ακίνητης Περιουσίας. 1992-2001:Lafarge Group-HELLAMAT ABEME, Διευθύνων Σύμβουλος, Επιχειρησιακός Διευθυντής Νοτίου Ελλάδος, Επιχειρησιακός Διευθυντής Αττικής. 1979-1991: Ελεύθερος Επαγγελματίας, Έργα Αυτεπιστασίας-Αντιπαροχής, Ανάπτυξη Ακινήτων, Πραγματογνώμων Εφετείου Αθηνών, Γραφείο Αρχιτεκτονικών μελετών κατασκευών. Ειδικότητά του αποτελεί το Business Develpment, Stakeholders Management, Soft skills and Competences Development
Αναστασία Αυγερινού

Αναστασία Αυγερινού

Η Αναστασία Αυγερινού είναι μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) από το 2016. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής, τμήματος Νομικού και μεταπτυχιακού τίτλου στην «Τραπεζική». Είναι π. Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), π. τραπεζικός. Στην καριέρα της έχει απασχοληθεί στον χρηματοπιστωτικό χώρο, με εξειδίκευση κυρίως στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο εσωτερικός έλεγχος, η κανονιστική συμμόρφωση και η διαχείριση κινδύνων, αποτελούν μέρος της επαγγελματικής διαδρομής μου. Ειδικότητά της αποτελεί η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και από φορείς κρατικών ενισχύσεων.
Δημήτρης Ραντόπουλος

Δημήτρης Ραντόπουλος

Ο Δημήτρης Ραντόπουλος είναι μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) από το 2018. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τον Καύκασο με αντικείμενο τις εισροές στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή. Είναι π.Προεδρος & Δ/ΝΩΝ Συμβουλος ICI / ZENECA. Οι θέσεις που απασχολήθηκε είναι οι παρακάτω ανά χρονική περίοδο: 1.Πωλησεις Αγροχημικων - Επιθεωρητης Πετρελαιων SHELL COMPANY HELLAS 1971-1977 2.AREA MANGER DIAMOND SHAMROCK Greece,Balkans,M.East ,Turkey 1977-1982 products Agrochemicals,Animal Health,Specialty Chemicals 3. ICI /ZENECA Προεδρος & Δ/νων Συμβουλος 1982-2001 Αντκειμενο Αγροχημικα,Χημικα Βιομηχανιας,Πρωτες Υλες,Χρωματα 4.Συμβουλος Εμπορικος Ξενων Οικων (Αμερικανικη,Ισπανια,Πορτογαλια,Ινδια,Κινα). Ειδικεύεται στους τομείς του Business Development και του Marketing.
Βίκυ Τομαρά

Βίκυ Τομαρά

Η Βίκυ σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη συνεργασιών και μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Γνωρίζει καλά το τεχνολογικό οικοσύστημα στην Ελλάδα και τους φορείς καινοτομίας, start upsεπιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών/επιστημονικών και κυβερνητικών οργανισμών.
Κατά το παρελθόν εργάστηκε σε οικονομικές υπηρεσίες και στην υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων. Επίσης, συμμετείχε ως εισηγήτρια σε πληθώρα σεμιναρίων και προγραμμάτων κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το 2012 συμμετείχε στη δημιουργία και ανάπτυξη του Γραφείου Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και εργάστηκε για 4 χρόνια. Υπήρξε πρωτεργάτης στην διοργάνωση της Έκθεσης Μεταφοράς ΤεχνογνωσίαςPatrasIQ κατά τα 3 πρώτα χρόνια. Το 2016 συμμετείχε στη δημιουργία και ανάπτυξη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.
Αποτελεί μέλος της ομάδας εργασίας του Business Innovation Center του CERN στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Advisory Board στο ελληνικό πρόγραμμα Proof of Concept καθώς και μέλος σε επιτροπές αξιολόγησης διαγωνισμών καινοτομίας (Orange Grove Patras, Αγροδιατροφικός Διαγωνισμός Καινοτομίας-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Match and Develop a Start up-Εθνική Τράπεζα κλπ). Εργάζεται ως Διευθύντρια Ανάπτυξης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.
Αθανάσιος Αλεξόπουλος

Αθανάσιος Αλεξόπουλος

Ο Αθανάσιος Αλεξόπουλος αποφοίτησε το 1989 από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και έλαβε το διδακτορικό του στην Υγιεινή από το Ιατρικό Τμήμα του ιδίου Πανεπιστημίου το 2000. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και έχει διδάξει σαν ωρομίσθιος καθηγητής σε ΤΕΙ και ως συμβασιούχος με το ΠΔ 408/80. Από το 2007 υπηρετεί σαν μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ. Διευθύνει το Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υγιεινής, έχει συμμετάσχει σαν μέλος της ερευνητικής ομάδας σε ανταγωνιστικά και μη ερευνητικά προγράμματα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ενώτο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην μικροβιολογία των τροφίμων και του νερού, στην διασπορά της αντιβιοαντοχής και στην αντιμικροβιακή δράση φυσικών παραγόντων. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 67 επιστημονικές δημοσιεύσεις, 6 κεφαλαίων σε βιβλία και 85 πρακτικών συνεδρίων.
Σταύρος Πλέσσας

Σταύρος Πλέσσας

Ο κ. Πλέσσας γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα. Το 2001 έλαβε Πτυχίο Χημείας από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο ίδιο Τμήμα και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή (1996-2001) λαμβάνοντας και σχετική υποτροφία από το πρόγραμμα Ηράκλειτος (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ). Στην συνέχεια, απασχολήθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα (Πυθαγόρας ΙΙ) όπου και του δόθηκε η δυνατότητα μετάβασης στο Βρετανικό Παν/μιο του Ulster (Β. Ιρλανδία) για εκπαίδευση σε μικροβιολογικές τεχνικές ανάλυσης (Ιαν.-Φεβ. 2005 & Σεπ.-Οκτ. 2006). Υπηρετεί στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Ιανουάριο 2009 εώς και σήμερα στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων».
Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιευμένου ερευνητικού του έργου αφορά την παραγωγή τροφίμων (αλκοολούχων, προϊόντων αρτοποιίας, γαλακτοκομικών, αλλά και άλλων προϊόντων), με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αυξημένο χρόνο συντήρησης, βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, βιοδραστικές ιδιότητες, πρεβιοτικές/προβιοτικές δράσεις, κ.α.). Ως εργαλεία χρησιμοποιούνται επιλεγμένα στελέχη/καλλιέργειες μικροοργανισμών, τεχνολογία ακινητοποιημένων κυττάρων, ζυμώσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες, in vitro και in vivo προσεγγίσεις, παραδοσιακές μικροβιολογικές τεχνικές αλλά και μοριακά εργαλεία. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 60 επιστημονικές δημοσιεύσεις, 5 κεφαλαίων σε βιβλία και0 πρακτικών συνεδρίων.
Παντελής Μπαρούχας

Παντελής Μπαρούχας

Ο Παντελής Ε. Μπαρούχας είναι Επίκουρος Καθηγητής (μόνιμη θέση) στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Εργαστήριο Εδαφολογίας. Είναι Γεωπόνος-Εδαφολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Διαχείριση Περιβάλλοντος και διδάκτωρ Γεωπονικών Σπουδών με εξειδίκευση στην Εδαφολογία. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (1997-2000) και υπότροφος επίδοσης και διαγωγής (1993-1994). Εργάστηκε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα εδαφολογίας – θρέψης – λίπανσης φυτών και αναλύσεις εδαφικών δειγμάτων και φυτικών ιστών με σύγχρονες τεχνικές. Συμμετείχε σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τον τομέα της Εδαφολογίας.
Πέννυ Νανοπούλου

Πέννυ Νανοπούλου

Εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρίας τον Μάιο του 2002 και σήμερα είναι υπεύθυνη για την G2M επικοινωνία των υπηρεσιών Internet of Things που απευθύνονται σε όλους τους εταιρικούς πελάτες. Είναι διπλωματούχος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κωνσταντίνος Καραβασίλης

Κωνσταντίνος Καραβασίλης
O Κων. Καραβασίλης είναι Γεωπόνος – Επιστήμονας Τροφίμων απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιπλέον σπουδές στην Αγγλία (MSc, MBA) στην επιστήμη τροφίμων, Quality management, διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση καινοτομίας. Δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό και ανάπτυξη τροφίμων, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας προϊόντων. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ για τη νομοθεσία τροφίμων, μέλος των τεχνικών επιτροπών αξιολόγησης καινοτόμων τροφίμων στους διαγωνισμούς Ecotrophelia και “Trophy – Τροφή Challenge, καθώς και εκπρόσωπος της βιομηχανίας τροφίμων στην ομάδα εργασίας για την Αειφόρο Επεξεργασία και Συσκευασία της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”. Εχει εργαστεί στις εταιρείες Knorr Bestfoods και Unilever στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέσεις R&D, Technical Management και Ποιότητας καθώς και έχει συμμετοχή ως ομιλητής – εκπαιδευτής επί ειδικών θεμάτων σχετικά με την τεχνολογία και υγιεινή τροφίμων, και την καινοτομία τόσο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα όσο και σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Με την ιδιότητά του ως Lead Assessor of Quality Systems έχει επίσης εργαστεί στον ΕΛΟΤ ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων καθώς επίσης και ως τεχνικός εμπειρογνώμων σε ανάλογα θέματα.
Αριστόδημος Ζαμίδης

Αριστόδημος Ζαμίδης

Ο Αριστόδημος Ζαμίδης, είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Η σταδιοδρομία του στον τομέα
της γεωργίας και του αγροτικού εξοπλισμού, ξεκίνησε από την οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής
γεωργικών μηχανημάτων, ZAMIDIS. Αξιοποιώντας την εργασιακή του εμπειρία, ξεκίνησε να δημιουργεί
το δικό του οικοσύστημα με κέντρο τη «Γεωργία Ακριβείας». Την τελευταία δεκαετία υπήρξε ιδρυτής 2
εταιριών Αγρο-τεχνολογίας (TractorGPS και Agromet), που συνεχίζουν έως και σήμερα την επιτυχημένη
πορεία τους στον τομέα της έξυπνης γεωργίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει βασικό στέλεχος ανάπτυξης
της κατασκευάστριας εταιρίας ZAMIDIS. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων
«Γεωργίας Ακριβείας» ως εισηγητής.
Φωτεινή Κυριαζή

Φωτεινή Κυριαζή

Η Φωτεινή Κυριαζή είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπότροφος Ακαδημαϊκής Εμπειρίας (Adjunct Lecturer) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MPA) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή με ειδίκευση στα Αγροτικά Οικονομικά και τις Χρονολογικές Σειρές και Προβλέψεις. Είναι ανώτερο στέλεχος στον Οργανισμό Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Διδάσκει επίσης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει βραβευτεί από τον φοιτητικό σύλλογο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για αριστεία στην διδασκαλία και έχει επίσης διακριθεί για τη δημιουργία καινοτόμου ηλεκτρονικής επιχειρηματικής εφαρμογής σε συνεργασία με τους φοιτητές του μαθήματος Αγροτικής Οικονομικής και Επιχειρηματικότητας. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη αγροτική επιχειρηματικότητα, στις προβλέψεις αγροτικών χρονολογικών σειρών και στην αγροτική οικονομική. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το International Journal Of Forecasting, IMA Journal of Management Mathematics, Cogent Economics & Finance κ.ά. Έχει επίσης δημοσιευμένο έργο σε βιβλία και συλλογικούς τόμους,
Ειρήνη Δασκαλοπούλου

Ειρήνη Δασκαλοπούλου

Η Δρ. Ειρήνη Δασκαλοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων με υποτροφία από το Ανώτατο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών (International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies). Εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή (PhD) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Προγράμματος «Κ. Καραθεοδωρή». Έχει εργαστεί σε σειρά διεθνών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Το γνωστικό της αντικείμενο είναι εφαρμοσμένη μικροοικονομική ανάλυση και τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη θεωρία καταναλωτή, την επιχειρηματικότητα, τη βιομηχανική οργάνωση και την αγροτική ανάπτυξη και πολιτική. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Review of Urban and Regional Development Studies, European Journal of Innovation Management, Journal of Policy Modeling, Applied Economics Letters, European Planning Studies, Urban Studies, Applied Economics, Journal of Productivity Analysis, Journal of Rural Studies κ.ά. Έχει επίσης δημοσιευμένο έργο σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, είναι κριτής επιστημονικών άρθρων σε μια σειρά διεθνών ακαδημαϊκών περιοδικών και μέλος των συντακτικών επιτροπών δυο διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
Κωνσταντίνος Ζαραλής

Κωνσταντίνος Ζαραλής

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζαραλής είναι επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής (Animal Production and Nutrition Science) από το University of Aberdeen (2004) και Διδακτορικό στην Ζωική Επιστήμη (Animal Science) από το University of Edinburgh (2008). Το 2009 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Swedish University of Agricultural Sciences ενώ το 2010 εκλέχθηκε επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε σε αυτήν την θέση επί τριετία διδάσκοντας Διατροφή και Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων ενώ συμμετείχε και σε ερευνητικά έργα. Το 2013 του προτάθηκε ο συντονισμός του ερευνητικού προγράμματος και της ερευνητικής ομάδας του Organic Research Centre, UK, στον τομέα της Ζωικής Παραγωγής. Ανέλαβε την θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2014 και έκτοτε έχει συντονίσει Εργασιακά Πακέτα (WP leader) σε μεγάλα ερευνητικά έργα (SOLID, ISAGE) και έχει συμμετάσχει σε σειρά άλλων Ευρωπαϊκών και Εθνικών ερευνητικών έργων (REKS, ICOPP, AGFORWARD, OPTGRAZE, INNOVATIVE FARMERS κ.α.). Έχει αποκτήσει αξιόλογη εμπειρία στον καταρτισμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προτάσεων και στον συντονισμό ερευνητικών ομάδων και εργασιακών πακέτων. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, διατελεί κριτής (reviewer) σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 εργασίες συνολικά (σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, κεφάλαια βιβλίων, επιστημονικές εκθέσεις κ.α.) Το 2017 εκλέχθηκε στην προκηρυχθείσα θέση του Επίκουρου Καθηγητή του νυν ΠΔΜ και αποδέχθηκε την θέση αυτή τον Ιούνιο του 2018.
Γρηγόρης Μοσχόπουλος

Γρηγόρης Μοσχόπουλος

Γρηγόρης Μοσχόπουλος – Head of Field Activation & Marketing Operations Τομέα Επιστήμης Γεωργίας / Bayer Ελλάς.
Ο Γρηγόρης Μοσχόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα Βιοεπιστήμης του τομέα Γεωργίας της Bayer, το 2003, ως υπεύθυνος ανάπτυξης σπόρων στης περιοχή της Νοτίου Ελλάδας. Το 2006 συνέχισε ως Product Manager στο ίδιο τμήμα με κύρια υπευθυνότητα την στρατηγική marketing των σπόρων στην Ελλάδα με παράλληλη υποστήριξη προγραμμάτων αειφόρου ανάπτυξης της βαμβακοκαλλιέργειας μέσω της ολικής αλυσίδας αξίας παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας της. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Crop Manager εκτατικών καλλιεργειών υποστηρίζοντας τη διαχείριση του αντίστοιχου προϊοντικού χαρτοφυλακίου και την ανάπτυξη πλάνων μάρκετινγκ. To 2017 ως επικεφαλής του Field Marketing είχε σαν κύριο ρόλο την ανάπτυξη στρατηγικών προβολής και επικοινωνίας του προϊοντικού χαρτοφυλακίου. Από τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του Field Activation & Marketing Operations υποστηρίζοντας τις συνολικές λειτουργίες μάρκετινγκ του τμήματος Επιστήμης Γεωργίας.
Ο Γρηγόρης Μοσχόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονικής της σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Master’s in Marketing and Communication with New Technologies).
Γιώργος Αρσένος

Γιώργος Αρσένος

Ο κ. Γεώργιος Αρσένος είναι κτηνίατρος, πτυχιούχος του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ από το οποίο αποφοίτησε το 1993 και το 1997 αναγορεύτηκε διδάκτορας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη της διατροφικής συμπεριφοράς των παραγωγικών ζώων και το 2001 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής με ειδικότητα στη Ζωική Παραγωγή και είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Είναι μέλος σε αρκετούς διεθνείς επιστημονικούς συλλόγους και έχει πολυδιάστατο ερευνητικό έργο συμμετέχοντας σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα αλλά και έργα που χρηματοδοτούνται από ιδιωτικούς φορείς. Η επιστημονική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στη μελέτη της συμπεριφοράς και τους μηχανισμούς που διέπουν τη κατανάλωση τροφής και την επιλογή δίαιτας από τα παραγωγικά ζώα καθώς και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της διατροφής και διαφόρων παθολογικών καταστάσεων των ζώων με απώτερο στόχο την αύξηση των αποδόσεων, σε συνδυασμό με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, κάτω από διαφορετικά συστήματα εκτροφής. Έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διαφόρων κλάδων της ζωικής παραγωγής στην Ελλάδα και στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση κτηνοτρόφων και κτηνιάτρων με εξειδικευμένα σεμινάρια και ημερίδες. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε βιβλία και περιλήψεις ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια όπως ενδεικτικά φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο: (https://scholar.google.co.uk/citations?user=21AK0P4AAAAJ&hl=en).
Γιώργος Κυριάκης

Γιώργος Κυριάκης

Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στα Τρίκαλα. Είμαι Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2006) με μεταπτυχιακές σπουδές στις "Εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στη Γεωπονία", (ΓΠΑ, 2008) και στην "Αειφόρο Αγροτική Παραγωγή & Διαχείριση Περιβάλλοντος", (ΠΘ, 2018). Ασκώ το επάγγελμα του γεωπόνου μέσω της εμπορίας γεωργικών εφοδίων, ενώ παράλληλα είμαι μέτοχος της ΚΤΗΜΑΝΑΛΥΣΗΣ ΙΚΕ που είναι πιστοποιημένος φορέας ΟΣΔΕ (Α) και συντάσσει φακέλους για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Εκπροσωπώ τους συναδέλφους γεωτεχνικούς τόσο ως Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Τρικάλων, όσο και ως μέλος της Δ.Ε του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ.
Δημήτρης Σέρβης

Δημήτρης Σέρβης

Δημήτριος Σέρβης
Πτυχιούχος φυτικής παραγωγής ΓΠΑ και University of Reading (MSc, soil chemistry), έχει εργασθεί στον τομέα της φυτοπροστασίας και ειδικά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων καί μεθόδων απο το 1992. Απο το έτος 2000 εργάζεται στην ομάδα της BASF σε διαφορετικούς ρόλους, σαν υπεύθυνος πειραματισμού, τεχνικής ανάπτυξης καί υποστήριξης στην Ελλάδα καί Ν.Ευρώπη. Η αειφορία στόν αγροδιατροφικό κλάδο καί οι νέες τεχνολογίες στή γεωργία, βρίσκονται επίσης στό κέντρο τής προσωπικής καί επαγγελματικής του «περιέργειας».
Τάσος Λάμπρου

Τάσος Λάμπρου

Ο Τάσος Λάμπρου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Science) στην Τεχνολογία Τροφίμων και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη Γενική Διεύθυνση επιχειρήσεων, καθώς και στις Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων, αξιοποιώντας ένα σημαντικό portfolio διεθνών επαφών. Έχει εργαστεί με επιτυχία πάνω στην ορθή ανάπτυξη εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στη διαρκή βελτίωσή τους εφαρμόζοντας σύγχρονες στρατηγικές υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς τροφίμων διεθνώς. Παράλληλα, από το 2007 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως Τεχνικός Σύμβουλος Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) στην ανάπτυξη πρότυπων ηλεκτρονικών Συστημάτων Ιχνηλασιμότητας ελαιοκομικών προϊόντων (“from farm- to fork”) στις κυριότερες ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα, είναι Γενικός Διευθυντής των ελληνικών εταιρειών “KARANTINOS” και “JIMMYS FRUITS”, καθώς και Σύμβουλος Διοίκησης στο αγγλικό γκρουπ εταιρειών “ FLYING TRADE GROUP”.
Ανδρέας Στεφανίδης

Ανδρέας Στεφανίδης

Ο Ανδρέας Στεφανίδης είναι Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ιστορικού σωματείου με την επωνυμία Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών "Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ" και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" στον οποίο είναι συνιδρυτής. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με 1η ειδικότητα τη Διοικητική Λογιστική και 2η ειδικότητα τα Οικονομικά από το State University of New York at New Paltz (1994), όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση Magna Cum Laude. Επίσης έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα διδάσκοντας Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο “New York College”, όπου δίδαξε από το 1995 μέχρι το 2009. Δίδαξε επίσης στο University of New York Tirana στην Αλβανία για 4 έτη. Από το 2004 έως το 2013 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο State University of New York at New Paltz τα μαθήματα Managerial Accounting, Cost Accounting & Business Desicion Support Systems. Το 1999 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση με κύρια δραστηριότητα την παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη Διοικητική Λογιστική. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών από το 2001 και από το 2014 είναι Επικεφαλής της θερμοκοιτίδας νέων επιχειρηματικών ιδεών Aephoria.net, οικοδεσπότη φορέα της πρωτοβουλίας Bluegrowth, όπου υποστηρίζονται νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες της γαλάζιας οικονομίας. Έφερε στην Ελλάδα το 2008 τον θεσμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, της οποίας οικοδεσπότης φορέας είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών.
Σταματία Γιασιράνη

Σταματία Γιασιράνη

Η Σταματία Γιασιράνη είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνικής Πολιτικής από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας. Από το Νοέμβριο του 2016 έχει αναλάβει ως Project Manager το συντονισμό και προώθηση της πρωτοβουλίας Bluegrowth Greece ,ως στέλεχος της Aephoria.net, το οποίο αποτελεί τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας για την θαλάσσια οικονομία, την πράσινη ναυτιλία, τον αειφόρο, παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, τη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια και τις νέες τεχνολογίες στη ναυσιπλοΐα, οι οποίες αποτελούν ενδεικτικές θεματικές ενότητες στις οποίες αναζητούνται καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες , φόρουμ και ευρωπαϊκά συνέδρια με θέμα την οικονομία, την επιχειρηματικότητα , την καινοτομία κ.α. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι μέλος της WISTA HELLAS (Διεθνής Οργάνωση Γυναικών Επιχειρηματιών στη Ναυτιλία) και μέλος του Rotaract Club of Athens.
Mάνθος Τριχιάς

Mάνθος Τριχιάς

Ο Μάνθος Τριχιάς είναι Manager του τμήματος συμβούλων επιχειρήσεων της RSM Ελλάδος, μέλους της RSM, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου παγκοσμίως για ελεγκτικές, συμβουλευτικές, φορολογικές και λογιστικές υπηρεσίες.
Έχει δωδεκαετή εμπειρία ως επιχειρηματικός αναλυτής και επιχειρηματικός σύμβουλος έχοντας προσφέρει μελετητικές, συμβουλευτικές και διαπραγματευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις στον τομέα των μεταφορών, τροφίμων, τεχνολογίας, ένδυσης, βιομηχανίας κτλ.
Η εμπειρία του περιλαμβάνει δεκάδες έργα επιχειρηματικού σχεδιασμού, κατάρτισης στρατηγικής, αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων, αποτιμήσεων στα πλαίσια εξαγορών και συγχωνεύσεων, εποπτείας υλοποίησης χρηματοοικονομικού προγραμματισμού, κατάρτισης και ελέγχου cash flow κ.α.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χαρίτων Καλαϊτζίδης

Χαρίτων Καλαϊτζίδης

Ο Χαρίτων Καλαϊτζίδης είναι συντονιστής έρευνας και σπουδών στο τμήμα Γεωπληροφορικής στη Διαχείριση Περιβάλλοντος του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ερευνητής στο ίδιο Ινστιτούτο τα τελευταία 14 χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος μεταπτυχιακού MSc στη Περιβαλλοντική Τηλεπισκόπηση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen και διδακτορικού διπλώματος PhD από το Manchester Metropolitan University. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη χρήση δεδομένων τηλεπισκόπησης για τη παρακολούθηση χερσαίας βλάστησης και καλλιεργειών, και την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας στην αγροτική παραγωγή. Οι κύριοι τομείς με τους οποίους σχετίζεται η παρακολούθηση της βλάστησης είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, είτε άμεσα λόγω των θερμοκρασιών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, όσο και εμμέσως μέσω της μειωμένης διαθεσιμότητας νερού και της υποβάθμισης του εδάφους. Έχει συμμετάσχει σε 15 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα και έχει 45 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και πρακτικά συνεδρίων (h-index 10 με 500 ετεροαναφορές).
Διονύσης Παπαδάτος

Διονύσης Παπαδάτος

Ο Διονύσης Παπαδάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικεύεται στην Πολιτιστική Αναπαράσταση και Νέες Τεχνολογίες. Παράλληλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Από το 2006 έχει εργαστεί σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από το 2012 είναι υπεύθυνος δράσεων του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου". Το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών. Ο Διονύσης Παπαδάτος είναι από το 2012 ενεργός γευσιγνώστης ελαιολάδου και παίρνει μέρος τόσο σε εθνικούς όσο και διεθνείς διαγωνισμούς. Έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση σε πεδία που αφορούν στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.
Αγάπη Μυτιλέκα

Αγάπη Μυτιλέκα

Η Αγάπη Μυτιλέκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στα Συστήματα Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων.
Έχει εργαστεί εντατικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συνθήκες αγρού - R&D, των logistics όπως και στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας στον αγροδιατροφικό τομέα.
Το τελευταίο διάστημα ανήκει στο τμήμα εξωστρέφειας του ΕΚΕΤΑ. Συμμετέχει σε δράσεις διάχυσης της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, προβολής R&D και δικτύωσης σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο μέσω Ευρωπαϊκών έργων. Παράλληλα, ασχολείται με καινοτόμες δράσεις προς επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες, με έμφαση τις ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα, για τη μεταξύ τους διασύνδεση και ανάπτυξη νέων / βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών.
Αικατερίνη Μέλφου

Αικατερίνη Μέλφου

H Δρ. Αικατερίνη Μέλφου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει ως γνωστικό αντικείμενο την Αγροτική Οικονομική Ανάλυση. Αρχικά αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και μετά συνέχισε τις σπουδές της στη Μ. Βρετανία, όπου απέκτησε Diploma of Post-Graduate Studies in Agricultural Economics, από το Πανεπιστήμιο του Reading και Master of Science in Agricultural Economics, από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα και αναγορεύθηκε διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας, από τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικός υπεύθυνος και ως επιστημονικός συνεργάτης. Το δημοσιευμένο έργο της περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων, σε συλλογικούς τόμους καθώς και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται, η οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση της αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου, η ανάπτυξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, η βιοοικονομία, η ανάλυση παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας στον αγροτικό τομέα και η βιώσιμη επιχειρηματικότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής μέσω της υιοθέτησης καινοτομιών στη παραγωγική διαδικασία.
Γιώργος Παπαστεργίου

Γιώργος Παπαστεργίου

Ο Γιώργος έχει εργαστεί ως μηχανικός ρομποτικής και αυτοματισμού σε διάφορα έργα μέσω του εργαστηρίου αυτομάτου ελέγχου του ΕΜΠ, υπήρξε ιδρυτής 2 start-up εταιρειών και υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των προϊόντων τους. Έχει εργαστεί στον τομέα του corporate finance, στην εταιρική στρατηγική, εξαγορές & συγχωνεύσεις και άντληση κεφαλαίων.
Σήμερα εργάζεται στην Velocity Partners, ένα κεφαλαίο επιχειρηματικών συμμετοχών που επενδύει σε νεοσύστατες εταιρείες με ισχυρή τεχνολογική βάση.
Χρήστος Σταμάτης

Χρήστος Σταμάτης

Ο Χρήστος Σταμάτης, Μηχανολόγος Μηχανικός από τη Λαμία, είναι ειδικός στη στρατηγική ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων γύρω από τον πρωτογενή τομέα. Έχοντας στο πορτφόλιο του ήδη τη σύσταση ενός επιτυχημένου και άκρως καινοτόμου αγροτικού συνεταιρισμού, Stevia Hellas, αλλά και του πρώτου sharing economy based startup του αγροτικού τομέα, mermix, αποτελεί έναν καταξιωμένο επιχειρηματία αφοσιωμένο στην εύρεση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων γύρω από την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Η εταιρία του, έχει αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό, marketing και προώθηση των projects που αναλαμβάνει, αλλά επίσης και πληθώρα συνεργειών ανάμεσα σε μεγάλους ερευνητικούς φορείς, πανεπιστήμια και εταιρίες αγροδιατροφής.
Το moto του είναι: "Συνέργεια - Τεχνολογία - Τελικό Προϊόν" , με βάση το οποίο χαράζει την επιχειρηματική του πορεία.
Ιωάννα Μπαλαφούτη

Ιωάννα Μπαλαφούτη

Η Ιωάννα Μπαλαφούτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και κατέχει δίπλωμα από το Middlesex University of London. Eργάστηκε για 12 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και των νέων τεχνολογιών διευθύνοντας διαδυκτιακά projects μεγάλων εθνικών και πολυεθνικών brands στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των αλκοολούχων ποτών και των τροφίμων. Διακρίθηκε με σημαντικά βραβεία (Interactive Media Awards, ΕΡΜΗΣ Awards, βραβείο Διεθνούς ένωσης διαδικτυακού marketing) στον τομέα της επικοινωνίας.
Το 2009 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον τομέα της διατροφής ως δημιουργός προϊόντων delicatessen, τομέα στον οποίο ξεχώρισε για τους νεωτερισμούς και διακρίθηκε με βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Great Taste Awards). To 2015 εκπροσώπησε την Ελληνική Γαστρονομία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, όπου παρουσίασε ένα από τα πλέον καινοτόμα για την εποχή ελληνικά προϊόντα την «Ελιά Καλαμών με σοκολάτα υγείας».
Συνταγές της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά μαγειρικής και από το 2016 αρθρογραφεί κυρίως πάνω σε θέματα διατροφής μέσω του website metomati.gr
Είναι καθηγήτρια γαστρονομίας και διδάσκει Δημιουργία Ιδέας και Ανάπτυξη Προϊόντος.
Σπήλιος Καταφυγιώτης

Σπήλιος Καταφυγιώτης

Spilios Katafigiotis graduated from Agricultural University of Athens, Department of Agricultural Economics and Rural Development. He continued his studies at the department of Science, obtained a Master's Degree. In his post-graduate study demonstrated that climate change directly affects agriculture in Greece and leading him to deal extensively with the issue.He has worked in the Ministry of Rural Development and Food as special advisor to the Secretary-General of Agricultural Policy and International Affairs. In this period he occupied mainly with subjects about Greek agricultural policy in relation to EU's Common Agricultural Policy such as: The revision of the Common Agricultural Policy and the implementation of Rural Development Program 2007-2013.Also he has worked issues such as: Agricultural Cooperative, Producers Groups, EU Geographical Indications (Protected Designation of Origin Protected Geographical Indication), the reconstruction of the fired regions, the policy of Genetically Modified Organisms.He has also worked in the Greek Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aids and in the Ministry of Rural Development and Food, at the Department of Land Use Planning working for the high productive agricultural land and the renewable sources of energy.Over the last 8 years he works as agricultural consultant, journalist, instructor. He is the lead editor at ellinikigeorgia.gr.
Εισηγητές Bootcamp
Κατερίνα Παπαθωμά

Κατερίνα Παπαθωμά

MANAGING CONSULTANT AT MGC CONSULTING SERVICES
Former:
Coordinating Medical Director Janssen EMEA Mid-sized Markets
Janssen EMEA MSL Council Chairperson
Member of the MSM LT and the EMEA MEDICAL AFFAIRS LT
Background information:
Chemist of University of Athens, holding a Pharmaceutical Physician Diploma from the Basel University, Switzerland and having 20-years of working experience as Director of Medical, Scientific and Drug Quality and Regulatory Affairs.
Experienced in working with the local Health Authorities having worked with IFET (National Institute for Pharmaceutical Research) and EOF (National Medicines Organization) (1989-1992) and various multinational pharma companies. In 1992 she joined Cilag / Pharmaceutical Division of J&J Hellas, as Scientific Affairs Manager and later on, as Medical Director. In 1997 she joined ROCHE HELLAS as Head of Drug Regulatory Affairs. In 1999, she joined the Janssen- Cilag Pharmaceutical SACI as Medical Affairs Director, position that she holds until today.
Experienced in leading international teams and functions (2006- 2010) as Pharmacovigilance South Area Head and QMS Coordinator for ESEM (Europe South East Middle East).
In November 2015 and until December 2019 she was appointed as the Coordinating Medical Director for the Mid-sized Markets (MSM- 31 countries) of Janssen and the EMEA MAF Disclosure Leader. In this critical role she was driving Medical Affairs excellence across MSM countries having the oversight and coordination of the respective MAF functions. She represented the MSM countries in the EMEA Medical Affairs Leadership Team and coordinated the RWE initiatives with HEMAR and other involved functions.
She led various EMEA MAF initiatives like MAF MAX 2020 Physician engagement initiative and co-led the MSL Keystone project.
As of January 2019, she is the Managing Consultant at MGC Consulting Services, providing consultation at the following areas of expertise:
- Research and development
- Mentoring & Coaching
- Medical Affairs (Medical strategy & planning, organizational structure- MSL role, medical product strategy, medical operations)
- Governmental Affairs (health policies & regulations at national, EU & European countries)
- Regulatory & Health Care Compliance (policies, systems, audits)
She was elected President of the Hellenic Association of Pharmaceutical Physicians for 6 consecutive years (June 2011- June 2017).
She is a member of KEMEL.
Δημήτρης Παξιμάδης

Δημήτρης Παξιμάδης

Σπουδές: Πανεπιστήμιο Miami (B.S. Industrial Engineering), ΜΒΑ studies , Xavier University.
Εργασιακή Εμπειρία: Program Analyst / Supervisor, IBM WTC, Detroit και Αθήνα.
Διευθυντής Marketing Services, Coca-Cola Export, Αθήνα.
Γενικός Διευθυντής και μέτοχος, BBDO Advertising Athens.
Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος, OgilvyOne, Athens, 1987-2005.
Mέλος του ΚΕΜΕΛ από το 2010.
Συγγραφέας: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ και DIRECT MARKETING», και «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ DIRECT ΣΤΟ CRM».
Παντελής Κονταξάκης

Παντελής Κονταξάκης

Παντελής Κονταξάκης
Ιδιότητα: π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος "ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"
Ημ.Γέννησης: Παρασκευή, 28 Μάιος, 1971
Μέλος του ΚΕΜΕΛ από: 2019
Καριέρα: - Chairman & CEO, Golden Deal S.A (CHRYSI EFKAIRIA), GLOBAL FINANCE GROUP - Business Development & Operations Director, Teka Systems S.A, Viohalco Group - Human Resources Information Systems Director / Senior Advisor to the Group HR Division, National Bank of Greece, NBG Group - SAP Business Development Manager / Senior Business Analyst / Project Manager / IT Consulting Manager / IT Consultant, SAP Hellas S.A
Ειδικότητα: - Crisis & turnaround management - Business & Digital Transformation - Change Management - Business process re-engineering - Business Development - IT Consulting - HR - Sales & Marketing
Σπουδές: Master of Science (M.Sc) in International Shipping / University of Plymouth (UK), Institute of Marine Studies Bachelor in Business Administration, University of Plymouth, Plymouth Business School
Γιάννης Περουλάκης

Γιάννης Περουλάκης
ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σύμβουλος επιχειρήσεων
Γεωπόνος (τμήμα Γεωργικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών) και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας (ΜΒΑ). Επιπλέον έχει ολοκληρώσει με επιτυχία, εξειδίκευση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing).
Σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας, επιχειρηματικά ασχολείται με τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με ευρωπαϊκά προγράμματα (σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, μείωση νιτρορύπανσης και άλλα), έχοντας μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη των αιτήσεων ένταξης και υλοποίησης των εν λόγω προγραμμάτων. Είναι πιστοποιημένος από το ΓΕΩΤΕΕ ως συντάκτης επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης και εσωτερικός επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας ISO 22000:2005. Επίσης είναι κάτοχος άδειας ΚΥΔ για την υποστήριξη αγροτών στην υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕAΕ).
Σύμβουλος ποιότητας συστημάτων τροφίμων για την απόκτηση πιστοποιητικών ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap.
Υπήρξε σύμβουλος διοίκησης συνεταιρισμών αγροτών. Έχει απασχοληθεί ως εκπαιδευτής στα ΤΕΙ, ΙΕΚ και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, διδάσκοντας γεωργοοικονομικά μαθήματα (Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, Οργάνωση και διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στρατηγική, κλπ).
Αλέξης Κομσέλης

Αλέξης Κομσέλης

Ο Αλέξης Κομσέλης είναι διευθυντής του κέντρου επιχειρηματικότητας Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Συνδημιούργησε το 2014 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας VentureGarden που υλοποιείται από το Alba στην Νότια Ελλάδα. Το 2019-20 οργάνωσε και υλοποίησε το Craft Your Business για πρόσφυγες επιχειρηματίες σε συνεργασία με το International Rescue Committee. Διαχειρίστηκε το επιχειρηματικό Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου (2008-10) και τον διαγωνισμό πράσινης επιχειρηματικότητας Green Dreams (2008-11). Υποστήριξε την Λέσχη Επιχειρηματικότητας για την επιλογή των Βραβείων Κούρος (2006-2011). Διδάσκει μαθήματα επιχειρηματικότητας στο MSc in Entrepreneurship του Alba, και εκπαιδεύει επιχειρηματίες σε σεμινάρια και εργαστήρια. Με τους συνεργάτες του έχει υλοποιήσει δράσεις επιχειρηματικότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου MSc in Entrepreneurship από το University of Aberdeen και το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στην καινοτομία και την διακυβέρνηση των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Tελική Επιτροπή Αξιολόγησης (Jury Committee)
Μανώλης Παναγιωτόπουλος

Μανώλης Παναγιωτόπουλος

Μανώλης Παναγιωτόπουλος - Country Commercial Lead Τομέα Επιστήμης Γεωργίας / Bayer Ελλάς.
Ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος είναι γεωπόνος και ξεκίνησε να εργάζεται στην Bayer το 2004 ως Επιθεωρητής Πωλήσεων στη Δυτική Ελλάδα. Το 2009 συνέχισε στο Marketing της εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνος για Product Management και ανάπτυξη συνεργασιών στο πλαίσιο του Food Chain Partnership. Σε αυτό το διάστημα απέκτησε εμπειρία στον Αγροδιατροφικό τομέα, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί με παραγωγούς, φορείς μεταποίησης, συσκευαστές και άλλους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα αξίας της διατροφής, συνεισφέροντας κυρίως σε θέματα ποιότητας παραγωγής και βιωσιμότητας. Το 2014 ανέλαβε την θέση του Διευθυντή Marketing υποστηρίζοντάς στρατηγικές για την παροχή σύγχρονων ολοκληρωμένων λύσεων καλλιέργειας για τον Έλληνα παραγωγό. Από τον Ιούνιο του 2019 ανέλαβε την θέση του Country Commercial Lead στον τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς.
Ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Master’s in Business Administration).
Μαριάννα Βρεττού-Σούλτες

Μαριάννα Βρεττού-Σούλτες

Δρ. Μαριάννα Βρεττού-Σούλτες
10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα φυτοπροστασίας με εστίαση στην έρευνα νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τον στρατηγικό σχεδιασμό και το μάρκετινγκ. Εκτενή διεθνή εμπειρία στη Γερμανία, την Αγγλία και τις Η.Π.Α. Με πάθος για την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κλάδο της φυτοπροστασίας, καθώς και την προώθηση της νέας γενιάς (coaching/ mentoring). Με τρεις λέξεις: ανοιχτή, στρατηγική, στοχευμένη.
Πάνος Λιβανός

Πάνος Λιβανός

Ο Πάνος Λιβανός εντάχθηκε στον όμιλο Vodafone το 2008 σε διάφορους ρόλους και τελευταία χρόνια ως Product Marketing Manager στην Vodafone Innovus, μιας εταιρίας του ομίλου Vodafone η οποία αναπτύσσει ολοκληρωμένες καινοτόμες λύσεις για πελάτες σε όλο τον κόσμο στο χώρο του IoT (Internet of Things), όπου έχει την ευθύνη του Solution Portfolio της εταιρίας. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό από το King’s College London
Βασίλης Πετίνης

Βασίλης Πετίνης

Ο Βασίλης Πετίνης είναι Γενικός Διευθυντής και Partner του τμήματος συμβούλων επιχειρήσεων της RSM Ελλάδος, μέλους της RSM, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου παγκοσμίως για ελεγκτικές, συμβουλευτικές, φορολογικές και λογιστικές υπηρεσίες.
Κατέχει 15ετή εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων έχοντας προσφέρει υπηρεσίες σε ελληνικές, πολυεθνικές αλλά και διεθνείς επιχειρήσεις, κυρίως στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ο Βασίλης Πετίνης έχει υποστηρίξει υψηλόβαθμα στελέχη και επιχειρήσεις στην κατανόηση και ανάλυση χρηματοοικονομικών, οικονομικών και στρατηγικών ζητημάτων βοηθώντας τους έτσι να αναπτυχθούν, να προσαρμοστούν στο γρήγορα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον και να αποκτήσουν μια ισχυρή θέση στην αγορά.
Η εμπειρία του περιλαμβάνει κυρίως έργα ελέγχου οικονομικών καταστάσεων, εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης, επιχειρηματικού σχεδιασμού και στρατηγικής, υποστήριξης σε θέματα συναλλαγών και αναδιαρθρώσεων, σε πολλαπλούς τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η τεχνολογία, η βιομηχανία, το εμπόριο, τα τρόφιμα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.α.
Είναι μέλος του RSM International Risk Management Leadership Team, RSM Restructuring Centre of Excellence, μέλος του Chartered Management Institute της Αγγλίας, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο Βασίλης έχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Sheffield University, UK. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει και τις σπουδές του για την λήψη της πιστοποίησης του ACCA / ΣΟΕΛ.
Έχει διατελέσει Σύμβουλος στην Kantor Management Consultants, Σύμβουλος στην Ovum Consulting, UK και Στρατηγικός Αναλυτής στη British Telecom.
Ξενοφών Κάππας

Ξενοφών Κάππας

Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
Ο Ξενοφώντας έχει μια εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής, έχοντας συνεργαστεί με διάφορους φορείς και από διαφορετικές θέσεις σε αυτά τα θέματα. Από το 2011 εργάζεται ως Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, προωθώντας και υποστηρίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη. Η προηγούμενη επαγγελματική του εμπειρία ήταν σε αντίστοιχες διοικητικές θέσεις, σχετικές με διαχείριση περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Οι σπουδές του είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σε Ευρωπαϊκές Σπουδές και σε Λατινοαμερικανικές Σπουδές, εξειδικευμένος σε πολιτικά και αναπτυξιακά θέματα.
Από νεαρή ηλικία είναι ενεργός ως εθελοντής στο χώρο των ΜΚΟ και σε θέματα της κοινωνίας των πολιτών και συνεχίζει να ασχολείται εθελοντικά, κυρίως πλέον ως μέλος ΔΣ σε οργανώσεις του ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού χώρου. Παράλληλα συμμετέχει ως ομιλητής και μέντορας σε οργανώσεις και σχήματα υποστήριξης αειφόρου ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σχετικά με θέματα της κοινωνίας των πολιτών και της αειφόρου ανάπτυξης.
Αγγελική Κοσμοπούλου

Αγγελική Κοσμοπούλου

Η Αγγελική είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη από το 2015. Εργάστηκε στον χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης και στη συνέχεια έκανε στροφή στην επικοινωνία, ιδρύοντας εταιρία με αντικείμενο την κειμενογράφηση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχει συνεργαστεί με πολυεθνικές εταιρίες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Επίσης, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού, καθώς και θεματικός συνεργάτης βουλευτών και αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Κατέχει πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό (ΜΑ) και διδακτορικό τίτλο (PhD) στην Κλασική Αρχαιολογία από το Bryn Mawr College στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΒΑ) από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας.
Συγγραφέας μιας επιστημονικής μονογραφίας και αρκετών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον χώρο της αρχαιολογίας, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με θέμα την επικοινωνία, το storytelling, την πολιτική και το τρέξιμο. Είναι μέντορας σε οργανισμούς και θεσμούς που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα καθώς και τη θέση των γυναικών στη δημόσια ζωή. Είναι Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Μέλος Δ.Σ. του The People’s Trust, ενώ συμμετέχει στο Advisory Board της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ.
Κατερίνα Πραματάρη

Κατερίνα Πραματάρη

Η Κατερίνα Πραματάρη είναι Partner στο Uni.Fund, ένα από τα νέα funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) με προσανατολισμό στην καινοτομία (Innovation Window) και τη μεταφορά τεχνολογίας (Technology Transfer) και στόχο τη χρηματοδότηση ομάδων και επιχειρήσεων σε pre-seed και seed στάδια.
Έχει σημαντική επιχειρηματική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στην Procter&Gamble στις Βρυξέλλες και ως ιδρυτικό μέλος σε δύο εταιρίες τεχνολογίας. Είναι επίσης Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θεωρείται top expert σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα πεδία του ηλεκτρονικού εμπορίου, της επιχειρηματικής αναλυτικής και του Internet of Things (IoT), όπου έχει δημοσιεύσει ευρέως και έχει επιβλέψει πλήθος διδακτορικών και ερευνητικών έργων.
Η Κατερίνα έχει επίσης την επιστημονική ευθύνη της θερμοκοιτίδας ACEin του ΟΠΑ, η οποία έχει βραβευτεί για τη συμβολή της στη διασύνδεση Πανεπιστημιακών start-ups με τις επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει υποστηρίξει περισσότερες από 200 ομάδες και έχει συντονίσει πολλαπλές δράσεις στήριξης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (όπως bootcamp επιχειρηματικότητας, τον Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Ennovation, το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας - ΥΕS κ.ά.).
Χρήστος Καθάριος

Χρήστος Καθάριος

Ο Χρήστος Καθάριος είναι Director of Operations της Tethys, μιας Private Equity επενδυτικής εταιρείας με παρουσία στο Λονδίνο και την Αθήνα. Υπήρξε μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών καθώς και της Τεχνικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για 11 χρόνια και κατά το διάστημα αυτό υλοποίησε περισσότερες από 150 δωρεές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με έμφαση στον Τομέα της Υγείας και της Έρευνας. Επίσης, έχει εργαστεί στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία ως Συγκοινωνιολόγος και Πολιτικός Μηχανικός σε εταιρείες Συμβούλων Μηχανικών. Κατέχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά των Κατασκευών και τη Διοίκηση (MSc in Construction Economics & Management) από το University College London και είναι επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Δανάη Μπεζαντάκου

Δανάη Μπεζαντάκου

Η Δανάη Μπεζαντακου ηγείται της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS στον χώρο της ναυτιλίας και ασχολείται παράλληλα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού (KEFI S.A.- Τουριστική Εταιρεία στο κέντρο της Κηφισιάς & Ξενοδοχείο MATILDA στην Ζάκυνθο). Μία από τις επαγγελματικές της επιτυχίες είναι η διοργάνωση του ετήσιου ναυτιλιακού συνεδρίου της Navigator από το 2001, όπου συγκεντρώνει τους Decision Makers της Ναυτιλίας και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια στην Ελλάδα. Επιλέχτηκε ως Ευρωπαία Νέα Ηγέτης για το 2014 και Παγκόσμια Νέα Ηγέτης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum για τα έτη 2015-2020. Είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Global Dignity και έχει ενταχθεί στο experts network του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με περισσότερους από 5.000 παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας. Το 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα, ανάμεσα σε 100 γυναίκες από 92 χώρες, στο International Visitor Leadership Program (IVLP) “Women In Leadership” που διοργανώθηκε από τη Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ και το Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα IVLP «Ανάπτυξη Συλλόγων Αποφοίτων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.» ανάμεσα σε 24 χώρες. Ορόσημο στην επαγγελματική της πορεία είναι η επιλογή της από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. να συμμετέχει στην καμπάνια #Makingithappen ως Role Model στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος σε πληθώρα οργανισμών όπως της Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni όπου ήταν και η πρώτη Πρόεδρος, του YES Forum - της πρώτης πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ στελεχών και νέων φοιτητών της Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού και του iforU - Greek Mentoring Network που στοχεύει στην δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του networking. Ενεργή είναι η συμμετοχή της ως ομιλήτρια, κριτής ή μέντορας σε διαγωνισμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 10 ετών.
Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης είναι Senior Associate στην Velocity.Partners VC, ένα από τα νέα Venture Capital Funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) με προσανατολισμό σε επενδύσεις που βρίσκονται στο στάδιο Pre-Seed και Seed, σε οποιαδήποτε αγορά (industry agnostic).
Έχει εργαστεί στην SeedLegals, μια startup με βάση το Λονδίνο που ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση νομικών εγγράφων, ως ένας από τους πρώτους υπαλλήλους δουλεύοντας στο κομμάτι βελτιστοποίησης UX, καθώς και στον σχεδιασμό και την υποστήριξη νέων προϊόντων, καθώς και στην PriceWaterhouseCoopers ως φορολογικός σύμβουλος εταιρειών.
Κατέχει πτυχίο (LLB) και μεταπτυχιακό (LLM) νομικής, με ειδίκευση στο χρηματοοικονομικό και τραπεζικό δίκαιο, και ασχολείται σε βάθος με τις νέες τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομισμάτων.
Διοργάνωση: 
Mε την υποστήριξη:



